𝓐𝓷𝓪𝓱𝓲𝓭 (◦•●◉✿اســماءالـهدی✿◉●•◦)𝓐𝓷𝓪𝓱𝓲𝓭 (◦•●◉✿اســماءالـهدی✿◉●•◦)، تا این لحظه: 13 سال و 7 ماه و 26 روز سن داره
𝓜𝔂 𝓫𝓵𝓸𝓰𝓜𝔂 𝓫𝓵𝓸𝓰، تا این لحظه: 3 سال و 6 ماه و 4 روز سن داره
𝓬𝓸𝓸𝓴𝓲𝓮 (𝓶𝔂 𝓬𝓪𝓽)𝓬𝓸𝓸𝓴𝓲𝓮 (𝓶𝔂 𝓬𝓪𝓽)، تا این لحظه: 3 سال و 1 ماه و 30 روز سن داره
𝓕𝓪𝓽𝓮𝓶𝓮𝓱𝓕𝓪𝓽𝓮𝓶𝓮𝓱، تا این لحظه: 18 سال و 8 ماه و 7 روز سن داره
𝐹𝓇𝒾𝑒𝓃𝒹𝓈𝒽𝒾𝓅 𝓌𝒾𝓉𝒽 𝐹𝒶𝓉𝑒𝓂𝑒𝒽 𝒮𝒶𝓃𝒶𝐹𝓇𝒾𝑒𝓃𝒹𝓈𝒽𝒾𝓅 𝓌𝒾𝓉𝒽 𝐹𝒶𝓉𝑒𝓂𝑒𝒽 𝒮𝒶𝓃𝒶، تا این لحظه: 2 سال و 6 ماه و 4 روز سن داره
𝓒𝓸𝓸𝓴𝓲𝓮 𝓬𝓸𝓶𝓮𝓼 𝓽𝓸 𝓸𝓾𝓻 𝓱𝓸𝓾𝓼𝓮𝓒𝓸𝓸𝓴𝓲𝓮 𝓬𝓸𝓶𝓮𝓼 𝓽𝓸 𝓸𝓾𝓻 𝓱𝓸𝓾𝓼𝓮، تا این لحظه: 3 سال و 4 روز سن داره
𝓞𝓭𝓲𝓷 𝓬𝓸𝓶𝓮𝓼 𝓽𝓸 𝓸𝓾𝓻 𝓱𝓸𝓾𝓼𝓮𝓞𝓭𝓲𝓷 𝓬𝓸𝓶𝓮𝓼 𝓽𝓸 𝓸𝓾𝓻 𝓱𝓸𝓾𝓼𝓮، تا این لحظه: 1 سال و 10 ماه و 29 روز سن داره

داستان های خواهر بزرگ 13 ساله

بیاید دنیا رو رنگی کنیم🌈

ده قانون طلایی برای رهایی از شلوغی و برقراری نظم در خانه

1400/1/10 19:37
218 بازدید
اشتراک گذاری

بسیاری از مردم ساعت های زیادی را به مرتب کردن لوازم خانه و خانه داری اختصاص می دهند ولی همواره از نتیجه کار ناراضی هستند. بزرگترین مشکل این است که به محض کوچکترین غفلت همه جا شلوغ و آشفته  به نظر می رسد. ورود یک کالای جدید به خانه که گاهی مصیبت بار است مخصوصا برای خانه های کوچک. بهترین راه برای نظم در خانه خلوت نگه داشتن آن و استفاده از کمدها و قفسه ها به بهترین نحو و با بالاترین کارایی است. درست است که برای خرید برخی از کالاها زمانی قیمت گزافی پرداخت کرده اید و با دیدن آنها یاد خاطرات خود می افتید. ولی منظم کردن خانه و رهایی از شلوغی در نهایت حس بهتری به شما ارزانی می کند که به فراق این اقلام می ارزد. 

لیندا هتزر و ژانت هولستراند بلاگر های معروف حوزه مدیریت خانه می گویند: «جداشدن از اقلامی که به بودنشان عادت کرده ایم برای همه ما سخت است، به خصوص برای آن دسته از افراد که احساساتی که این اقلام در آن ها زنده می کند خیلی ارزشمند هستند. ما نیاز داریم که فرایند یاد آوری خاطرات را در خود نهادینه کنیم و به این کالاها برای این منظور نیازی نداشته باشیم. شعارمان این است که خاطرات را نگهدارید، اما اشیای وابسته به آنها را نه. ما این را در مراقبه های خود (مانتراها) همیشه تمرین می کنیم.»

پس شما هم خودتان را از نظر روحی آماده کنید و بدون عذاب وجدان ببینید بر اساس این ده قانون طلایی چه چیزهایی را می توانید از محیط زندگی خود خارج کنید بدون آن که لطمه ای به زندگی جاری یا احساساتتان وارد شود. در ازای این کار همیشه خانه ای مرتب خواهید داشت که چندین برابر سودمند است.

نظم در خانه

قانون ۲۰ به ۸۰ برای نظم در خانه:

این یک قانون جالب است که می گوید به عنوان مثال شما تنها ۲۰ درصد از لباس های خود را در ۸۰ درصد مواقع می پوشید و ۸۰ درصد دیگر لباس هایتان را معمولا استفاده نمی کنید و این در خیلی چیزهای دیگر مثل اسباب بازی، کتاب، بازی های ویدئویی و… صدق می کند. پس برای ایجاد امکان نظم در خانه بهتر است همه این ۸۰ درصد نا کار آمد را رها کنید.

هزینه های غرق شده:

از نظر اقتصادی برخی هزینه های انجام شده قایل بازیابی نیستند، که به آنها هزینه های غرق شده می گویند. به اطراف خود خوب دقت کنید، بیشتر وسایل خانه شما جزو همین هزینه های غرق شده هستند یعنی شما نمی توانید هزینه ای را که برای آنها کرده اید، پس بگیرید و این شاید به شما کمک کند که تشخیص دهید چه کالاهایی بدون هیچ ارزش افزوده دور و برتان هست و بتوانید در مورد نگه داشتنشان یا خلاصی از آنها تصمیم درستی بگیرید.

کارآیی وسایل، کلید مهم نظم در خانه

ممکن است وسایل خیلی با ارزشی پیدا کنید که در خانه شما نیازی به آن ها نیست! تامل نکنید و اجازه ندهید که یک ماه دیگر در گرد و غبارهای خانه گم شوند، از شر آن ها خلاص شوید.

نظم در خانه

آخرین بار کی استفاده کردید؟

به آخرین باری که از هر وسیله ای استفاده کردید، فکر کنید. این کار برای اینجاد نظم در خانه ضروری است. اگر وسایلی دارید که بیش از ۶ ماه است که استفاده نشده اند، پس بهتر است در مورد این که آیا به آن ها نیاز دارید یا نه فکر کنید. اگر وسیله ای را از جایی بیرون کشیدید و با خودتان گفتید: «این دیگه کجا بود!» هم احتمالا باید با آن خداحافظی کنید. اگر به کالاهایی بر می خورید که اصلا یادتان نبود که دارید که دیگر حتما باید از شرش خلاص شوید چون به اندازه کافی به آن ها نیاز نداشته اید که حال بخواهید حفظشان کنید.

تکنیک ردیابی کردن:

یک روش جالب دیگر هست که به وسیله آن می توانید متوجه شوید چه مقدار از وسایلتان را طی سال اصلا استفاده نکرده اید. به طور مثال لباس، کتاب یا هر چیزی که در طول سال استفاده کردید را به سمت مخالف دیگران بگذارید و در انتهای سال اگر اشیایی هستند که از آنها استفاده نکرده اید یا لباس هایی که نپوشیده اید قطعا از نداشتنشان استفاده بیشتری خواهید برد.

به سوال آیا این وسیله را دوست دارید پاسخ دهید:

شاید به نظر دیوانگی بیاید اما ما گاهی اوقات پولمان را صرف خرید چیزهایی می کنیم که آن ها را دوست نداریم و متاسفانه پولمان دیگر قابل برگشت نیست، اگر مطمئنید که چیزی را دوست ندارید و زمان عدم استفاده از آن به بیشتر از ۶ ماه رسیده باید رهایش کنید برود.

۲۴ ساعت زمان دهید:

بعد از اینکه همه چیزهای غیر ضروری را جمع کردی و آماده شدید که از آن ها جدا شوید ممکن است پشیمان شوید و احساس کنید دوست داشتید برخی شان را نگه دارید. پس بیست و چهار ساعت به خود زمان دهید. بگذارید یک شب بگذرد و بعد فردا صبح اگر دیدید که چیزی هست که بدون آن نمی توانید زندگی کنید آن را از میان اجناس دور ریختنی با بخشیدنی خارج کنید.

نظم در خانه

از کوچک به بزرگ:

برای اینکه حس بهتری از درون داشته باشید از چیزهای کوچک تر شروع کنید تا وقتی کارتان تمام شد لذتش را بچشید و احساس موفقیت کنید. اندی ویلز که نویسنده معروفی در زمینه ساماندهی و نظم است می گوید: «اگر در ریخت و پاش هایتان غرق شده اید و نمی دانید از کجا شروع کنید به سراغ کارهای کوچک بروید. نظم دادن به یک کشو، یک قفسه یا حتی روی میزتان می تواند شروع خوبی باشد. زمان سنج را روی ۱۵ دقیقه تنظیم کنید و ببنید در این مدت چقدر کار می توانید انجام دهید. قدم های کوچک بردارید و ببنید که چقدر در نظم و مدیریت آشفتگی ها به شما کمک می کند.»

پاکسازی سطوح صاف:

قفسه ها، صفحات روی میز و سایر سطوح مثل آهنربا اقلام ریز و درشت را به خود جذب می کنند. قرار دادن برخی اقلام ضروری روی این سطوح اشکالی ندارد ولی این را به صورت یک هدف قرار دهید که به صورت حداقلی از این سطوح استفاده کنید. در کشوهایتان برای قراردادن اقلام بیشتری جا باز کنید یا در طبقه ها از جعبه یا سطل های کوچک برای سر و سامان دادن استفاده کنید تا بتوانید در خلوت نگه داشتن سطوحی مثل کانتر آشپزخانه موفق شوید. لیندا ساموئلز که صاحب یک وب سایت و نویسنده در حوزه نظم و ساماندهی خانه است می گوید: «وقتی اشیا جای مختص خود را ندارند روی هم تلنبار می شوند. اگر از قبل برای آن ها جایی در نظر بگیرید در مدیریت کردن انباشتگی ها کمک بزرگی به شما می کند. مطمئن شوید که چیزی که می خواهید در خانه نگه دارید ارزشش را دارد. کاربردی دارد؟ دوستش دارید؟ به اندازه کافی برای مصرفی که انتظار دارید مناسب است؟ آیا زمانش رسیده که کنارش بگذارید؟ قبل از هر کاری به این سوال ها پاسخ بدهید.»

وسایل ضروری را کنار هم نگه دارید:

وسایل تان را دسته بندی کنید و اقلام مشابه یا مرتبط با هم در کنار هم نگه دارید، در واقع این کار شما را مجبور می کند تا خانه خود را نظم دهید و زندگی تان را خوشایندتر می کند! البته به این شکل زمانی هم که به آن ها نیاز دارید، می دانید که در کجا قرار دارند و این خود استرس های کوچک روزانه را کاهش می دهد.
لیز جنکینز در این باره می گوید: «گاهی برای نظم دادن بهتر است از یک دسته اقلام شروع کنید تا یک اتاق. برای مثال اگر کتاب هایتان در اتاق های مختلف خانه پراکنده است بهتر است آن ها را به یک جا منتقل کنید. آنها را بر اساس موضوع یا ژانر دسته بندی کنید. بعد تصمیم بگیرید که کدام ها را نگه دارید. اگر کتاب ها در فضاهای جدا نگه داری شوند چگونه خواهید فهمید که از یک کتاب چهار نسخه دارید!»

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)